Google Keep, jedna z nejpopulárnějších aplikací pro psaní poznámek, přichází s dlouho očekávanou novinkou. Po téměř roce očekávání a spekulací se Google Keep na operačním systému Android rozhodl zavést funkci formátování textu. Tato inovace nabízí uživatelům možnost vytvářet vizuálně atraktivní a strukturované poznámky, což uživatelům aplikace jistě umožní lépe zdůraznit klíčové informace a upravit je podle svých preferencí.

V průběhu minulého týdne začali první uživatelé hlásit objevení této nové funkce. Aktualizace s formátováním textu byla zaznamenána v Google Keep verze 5.23.322.05. Tato verze však ještě není zcela dostupná v Obchod Play. Jakmile se aktualizace dostane k vašemu zařízení, můžete očekávat notifikaci informující o možnostech nového formátování při vytváření či editaci poznámek. Očekává se, že během několika týdnů bude tato funkce rozšířena pro všechny uživatele využívající tuto aplikaci.

V rámci rozhraní aplikace si uživatelé všimnou nové ikony v podobě podtrženého písmene „A“ v nástrojové liště. Tato ikona slouží jako brána k široké škále formátovacích nástrojů, včetně možnosti vytvářet nadpisy, podnadpisy, zvýrazňovat text tučně, psát kurzívou, podtrhávat či přeškrtávat slova. Tato nová funkce tak přináší možnosti srovnatelné s tradičními textovými editory.