Technologický gigant Google přináší významné změny do své oblíbené aplikace Find My Device. Těch si podle všeho původně všiml zpravodajský portál 9to5Google již v červnu letošního roku. Aktualizace na verzi označenou jako 3.0 přináší řadu nových funkcí a vylepšení, která mají pomoci uživatelům lépe sledovat a najít svá zatoulaná zařízení.

Mishaal Rahman, známý novinář a expert na Android, nedávno prozkoumal nejnovější aktualizaci a narazil na několik indicií týkajících se budoucích funkcí sítě Find My Device od Googlu. Jednou z hlavních novinek by měla být funkce, která umožní uživatelům označit své zařízení jako ztracené. Jakmile je zařízení označeno tímto způsobem, uživatel bude dostávat upozornění, jakmile se zařízení objeví na síti nebo jakmile je detekováno.

Kromě toho se v aktualizaci objevily odkazy na novou funkci, která by umožnila dočasné sdílení polohy zařízení. Tato funkce by mohla být užitečná v situacích, kdy chcete, aby vás někdo vyzvedl nebo když se snažíte setkat s přáteli v neznámém prostředí. Další zajímavou novinkou by měla být možnost upravovat kontaktní informace majitele příslušenství.

Jedním z dalších přídavků zřejmě bude podpora pro Bluetooth trackery typu Apple AirTag. Tyto malé hračky umožňují uživatelům sledovat polohu svých cenností, jako jsou klíče, peněženky nebo batohy, pomocí Bluetooth signálu. Díky integraci s Find My Device mohou uživatelé nyní využívat tuto funkci přímo v aplikaci a snadno lokalizovat své ztracené předměty.

Google měl přijít také s novým vzhledem ikonky aplikace. Nová ikona je rádoby modernější a intuitivnější, což odráží poslední kroky společnosti v oblasti designu. Ne všem se však zamlouvá. Podle twitterového účtu Wheely je nové logo, které můžete vidět v přiloženém příspěvku níže, mnohem horší než původní. No posuďte sami.