PhotoRoom, přední aplikace v oblasti úpravy fotografií, uzavírá nové partnerství se službou Google Cloud. Tato spolupráce má za cíl dosáhnout mnohem rychlejšího generování obrázků, a to za přispění integrované umělé inteligence a udržení nízkých nákladů na provoz, aby služba zůstala dostupná pro co nejširší spektrum uživatelů.

Nová spolupráce s Googlem umožní PhotoRoomu využít sílu superpočítače Google A3, která má výrazně posílit výkon aplikované umělé inteligence. Společnost ve svém oznámení uvádí, že díky tomuto kroku dojde ke zkrácení doby generování obrázku ze současných několika dnů na méně než jednu hodinu, a to bez jakéhokoli negativního dopadu na kvalitu výsledných obrázků.

Rychlé generování obrázků pomocí umělé inteligence se tak stává prioritním cílem pro PhotoRoom. Generální ředitel společnosti, Matthieu Rouif, v nedávném rozhovoru zdůraznil, že se společnost intenzivně zaměřuje na využití generativních technologií AI, často označovaných jako genAI.

„Aktuálně zpracováváme 2 miliardy obrázků ročně a očekáváme, že se tento počet v roce 2024 zdvojnásobí, jelikož stále více firem začíná využívat generativní technologie AI,“ prohlásil Rouif. To jen podtrhuje stále rostoucí význam a potenciál umělé inteligence v oblasti zpracování obrázků.