Soudní rozhodnutí umožnilo pokračovat v žalobě proti společnosti Google, kterou podala skupina Ad Tech Collective Action LLP. Žaloba tvrdí, že Google zneužíval svou dominanci na trhu online reklamy, čímž připravil britské vydavatele o značné příjmy. Podle žaloby se Google choval "protisoutěžně" a upřednostňoval své vlastní produkty a služby před produkty konkurence, což vedlo ke snížení výdělků pro vydavatele.

Mateřská společnost Google, Alphabet, se pokusila soudní řízení zastavit a označila žalobu za nesouvislou. Nicméně odvolací tribunál pro hospodářskou soutěž rozhodl, že případ může pokračovat k soudu. Claudio Pollack, bývalý ředitel Ofcom a současný partner Ad Tech Collective Action, označil rozhodnutí za zásadní pro oběti protisoutěžního chování Google v oblasti reklamní technologie.

Oliver Bethell, právní ředitel Googlu, žalobu označil za spekulativní a oportunistickou a prohlásil, že Google se bude bránit důrazně a na základě faktů. Případ se týká adtech technologie, která určuje, jaké reklamy uživatelé uvidí online a kolik za ně vydavatelé zaplatí. Ad Tech Collective Action tvrdí, že Google propaguje své vlastní produkty na úkor konkurence, což vede k vyšším poplatkům pro vydavatele a nižším příjmům z reklam.