Gmail, světově nejvíce používaný e-mailový klient od společnosti Google, představuje novinku v podobě možnosti reagovat na e-maily pomocí emoji. Tato nová možnost poskytuje uživatelům rychlý a jednoduchý způsob, jak vyjádřit své pocity nebo reakce k přijatým zprávám, což může být zejména užitečné v běžných neformálních komunikacích.

Google naznačil zavedení této funkce již minulý měsíc, a teď konečně přichází s oficiálním uvedením. Uživatelé Androidu budou mít tu čest vyzkoušet si tuto novinku jako první, zatímco majitelé zařízení iOS a ti, kteří upřednostňují webovou verzi, budou muset chvíli počkat.

Když se k této funkci dostanete, uvidíte malý smajlík na spodní části přijatého e-mailu. Po klepnutí na smajlíka se objeví sada různých emoji, z nichž si můžete vybrat to, které chcete odeslat jako svou reakci. Některé z nich budou doprovázeny animacemi, jako je například konfetový výstřel, který rozzáří vaši obrazovku.

Systém reakcí je navržen tak, aby byl intuitivní a podobný tomu, jak mnozí z nás používají emoji na sociálních médiích. Pokud jste na Gmailu, tento způsob komunikace je hladký a bezproblémový. Nicméně ti, kteří používají e-mailové klienty třetích stran, by měli mít na paměti, že každá reakce se objeví jako nová zpráva v jejich doručené poště.