Koncem října loňského roku vyslal Samsung do světa hodinky Galaxy Watch 5. Nyní už se dostáváme k prvním detailům o jejich nástupci, jenž by mohl debutovat vedle skládacích telefonů Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. Podle informací od známého leakera by se mohl Samsung designem hodinek přiblížit ke svým konkurentům v podobě Googlu a Applu.

Leaker Ice universe ve svém příspěvku na Twitteru uvádí, že se hodinky Samsung Galaxy Watch 6 navrátí k prohnutému skleněnému designu. Aktuálně dostupná řada má totiž zcela placatou obrazovku. Od OLED obrazovky kruhového tvaru ale Samsung pravděpodobně neodejde.

Jsou-li informace pravdivé, lze hovořit o jistých pozitivech a negativech. Výměnou za elegantnější vzhled bychom totiž při použití zmíněného designu získali vyšší náchylnost k poškrábání nebo poškození při nešťastných pohybech rukou.

Kromě vizuálních změn by měly nové špičkové hodinky dorazit i s lepší baterií. Samsung tak bude pokračovat v určitém trendu – i Galaxy Watch 5 totiž přinesly vyšší výdrž oproti předešlé řadě. Jak si na certifikačním webu Safety Korea všimnul server GalaxyClub, 40mm verze hodinek Galaxy Watch 6 bude vybavená baterií EB-BR935ABY, jejíž kapacita činí 300 mAh. Ve srovnání s Galaxy Watch 5, jež disponují 284mAh baterií, tak půjde o 5% nárůst. Pro verze chystaných hodinek by pak mohla poskytnout ještě lepší výdrž díky 425mm baterii.

Přestože se jedná o malý nárůst, výdrž jako taková by se u nových hodinek mohla zlepšit daleko více. Hovoří se totiž o tom, že Samsung možná využije nový čipset, protože Exynos W920, který najdeme v současné řadě, už výrobce používá dva roky.

CENA A DOSTUPNOST

Momentálně není úplně moudré věřit jakýmkoliv informacím o konkrétním datu vydání. Vzhledem k tomu, že všechny předešlé hodinky dorazily v srpnu, se Galaxy Watch 6 pravděpodobně dočkáme v tom samém měsíci. Do něj nám ale ještě zbývá pořádně dlouhá doba a leccos se může změnit.

Server PhoneArena momentálně počítá s tím, že Samsung hodinky oznámí 11. srpna a do prodeje půjdou o dva týdny později.

Kapacita baterie ale nebude to jediné, co v souvislosti s hodinkami letos poroste. Očekává se i výrazné zvýšení ceny 40mm a 44mm modelu. Nárůst by mohl představovat klidně i 50 dolarů, tedy zhruba 1 100 Kč v přepočtu.