Za necelé dva týdny má Google teprve představit vlajkovou sérii Pixel 8, ale již nyní se na internet dostaly fotografie „áčkového“ modelu. Ten se na trh obvykle dostává několik měsíců po vydání hlavní řady – kupříkladu Pixel 7a debutoval teprve letos v květnu. Rozum stát ale nezůstává pouze nad únikem jako takovým.

Něco takového se snad může povést jen uvnitř Googlu. Přece jenom, Pixel 8 Pro také spatřil světlo světa zhruba čtyři a půl měsíce před svým debutem, který proběhne až 4. října. Fotografie Pixelu 8a, zveřejněné známým leakerem Abhishkem Yadavem, demonstrují nejen smůlu této americké společnosti, ale pochopitelně prozrazují i klíčové detaily o telefonu jako takovém.

Google Pixel 8a dostane možná až příliš kulaté tělo – rozdíl oproti zmíněnému Pixelu 7a (viz obrázek ve vrchní části článku) jde přitom opravdu znát. Osobně se mi tato změna po designové stránce vůbec nelíbí, ale věřím v to, že se najde mnoho spotřebitelů, kteří mi budou oponovat. Je navíc možné, že Pixel 8a půjde díky zakulacení mnohem lépe uchopit do ruky, což by bylo jednoznačné pozitivum.

Z uniklých snímků je dále patrné, že telefon dostane poměrně tlustou konstrukci a silné rámečky kolem displeje, které si už na sociální síti X vysloužily notnou dávku kritiky. Co se pak týče provedení zad, kamerový modul vypadá stejně jako u předchůdce. Dvojice fotoaparátů je umístěná v pilulce, kterou Google vložil do vystouplého pruhu, kam zabudoval také blesk.

Pixel 8a údajně nese kódové označení Akita a disponuje procesorem Tensor G3. Čas nahradit Tensor G2 za něco nového měl sice nastat už dávno, ale asi můžeme být vůbec rádi, že se výměny čipu dočkáváme...