Mozilla přináší novinky ve svém prohlížeči Firefox pro Android s nadcházející aktualizací verze 120, očekávanou v prosinci. Tato aktualizace rozšiřuje uživatelské možnosti o více než 200 nových rozšíření. Mozilla tak otevřeně vyzývá vývojáře, aby přispěli svými inovativními řešeními a pomohli řešit běžné nepříjemnosti, jako jsou obtěžující reklamy nebo neustálé žádosti o souhlas s cookies.

Aktualizace přináší novou architekturu stránek, díky které mohou vývojáři tvořit robustnější a efektivnější rozšíření, speciálně optimalizovaná pro operační systém Android. Tato změna, naznačená už v srpnu letošního roku, odlehčuje hlavní proces uživatelského rozhraní od zátěže rozšíření a minimalizuje riziko pádu prohlížeče.

Současně Firefox zdvojnásobuje své úsilí o ochranu soukromí uživatelů. Integrace služby Firefox Relay přímo do prohlížeče nyní poskytuje možnost anonymizace e-mailových adres během online aktivit, jako je přihlašování nebo vyplňování internetových formulářů.

Ačkoli někteří uživatelé nemusí považovat rozšíření pro základní součást prohlížení internetu, v éře stoupajících nároků na osobní data a neustálého bombardování reklamami a cookies jsou pro mnohé stále více nezbytná.