Nové technologické Stručně. YouTube nově umožní tvůrcům měnit lépe jména kanálů a profilové obrázky. Vyplatí se koupit nový fialový iPhone 12? A další zprávičky.

POČASÍ A ZPRÁVY PŘICHÁZEJÍ NA DOLNÍ NABÍDKU WINDOWS

Windows dostane na dolní lištu okénko, které po rozkliknutí ukáže počasí a zprávy. Jednotlivé odkazy pak lze otevřít v prohlížeči, nebo třeba uložit pro pozdější četbu. K tomu navíc, minimálně zatím, v nabídce neuvidíme reklamy.

Logicky půjde vybrat okruh témat, které vás zajímají, a vzhled ikony na liště upravit, nebo funkci vypnout úplně.

Po rychlém přístupu k počasí volá řada uživatelů už delší dobu, teď se konečně dočkají. Navíc budou nejnovější události schované jen za jedním kliknutím.

Funkci bude Microsoft spouštět v příštích měsících.

Přečtěte si také: Apple a Google jednají o AI technologii Gemini pro iPhone

TWITCH DOSTÁVÁ ODPOVĚDI NA ZPRÁVY

Na streamovací platformě Twitch nově půjde odpovídat na zprávy. Postačí najet myší na zprávu, kliknout na šipku, která se objeví, a můžete psát. Často chaotická komentářová sekce by tak mohla dostat výrazně přehlednější vzhled.

Funkci platforma testovala už v létě minulého roku, a tak je šance, že jste ji už potkali. S finálním představením dostává třeba klávesové zkratky.

VYPLATÍ SE KOUPIT FIALOVÝ IPHONE?

Na Apple Eventu byla představena nová barva iPhone z minulého roku. Fialová verze telefonu se od původních modelů nijak neliší, vyjma barvy, samozřejmě. V balení nenajdeme sluchátka, ani nabíječku do zásuvky.

FACEBOOK SE SNAŽÍ MĚNIT SVŮJ VÝBĚR NOVINEK

Algoritmus výběru zpráv na Facebooku je dlouhodobě kritizován za radikalizaci svých uživatelů a šíření dezinformací. Po útoku na americký Kapitol se sociální síť zavázala k vylepšení systému. 

Na začátku procesu bude Facebook sbírat data přímo od uživatelů, kterých se bude pod takovými příspěvky ptát, jak je zaujaly. Typická otázka se tak ptá třeba na to, jak moc vás příspěvek inspiroval.

Platforma se bude uživatelů také explicitně ptát, která témata je zajímají nebo nezajímají, a tak více přiblížit kolekci zobrazovaných zpráv zájmům uživatele.

Vzhledem k nátuře pokládaných otázek ale není jasné, zda změny nepovedou pouze k eliminaci negativních zpráv, které budou nehledě na podstatnost dostávat v dotaznících špatná hodnocení.

Přečtěte si také: YouTube hodlá vyvinout aplikaci pro Apple Vision Pro

YOUTUBE UMOŽNÍ TVŮRCŮM MĚNIT JMÉNA KANÁLŮ LÉPE

YouTubeři si nově mohou změnit jméno kanálu, aniž by měnili jméno celého svého Google účtu, jako tomu bylo doposud. Současný stav totiž není moc praktický, pokud nechcete posílat e-maily jménem kanálu.

Novinka se na platformu pomalu dostává.