Společnosti po celém světě se snaží najít způsoby, jak ukládat svá data ekologicky šetrným a finančně efektivním způsobem. Nicméně, nová studie provedená globálním dodavatelem energetických služeb, společností Aggreko, naznačuje, že rovnováha mezi dodávkou a poptávkou datových center, zejména v Evropě, je narušena.

Tato studie, která zahrnovala 700 odborníků v oblasti datových center z Velké Británie, Irska, Německa, Francie, Nizozemska, Norska a Švédska, odhalila, že téměř všichni respondenti (92 %) zaznamenali zpoždění v důsledku problémů v dodavatelském řetězci.

Provozovatelé datových center se tak musí potýkat nejen s obtížně dostupnými materiály, ale také s rostoucími ekonomickými výzvami a změnami ve způsobech, jakými organizace ukládají svá data.

Různé studie ukázaly, že podniky mají silný zájem o přechod na cloudové technologie, od základních hybridních prostředí až po složité multicloudové konfigurace. To znamená, že poptávka po hostovaném prostoru je vysoká. Tento trend zvyšuje tlak na datová centra, aby byla schopna uspokojit rostoucí poptávku a zároveň se vyrovnat s výzvami spojenými s dodavatelskými řetězci a ekonomickými podmínkami.