Značka Eufy, která spadá pod čínskou společnost Anker, doplnila svůj katalog o dalšího zajímavého konkurenta pro AirTag od Applu. Již v listopadu jsme psali o podobném zařízení z dílny toho stejného výrobce, které neslo označení SmartTrack Link a pyšnilo se černým kompaktním designem. Navíc jej díky otvoru v rožku šlo snadno připojit na klíčenku. Tato novinka je ale vhodná spíše pro umístění do peněženky.

Už z názvu SmartTrack Card si lze odvodit, že je zařízení podobné kartě. Pakliže by byly vaše úvahy stejné, nebyli byste vůbec daleko od pravdy. Tento 2,4 mm tenký gadget se ve vaší peněžence může klidně schovat mezi platebními a věrnostními kartami, aniž by zabíral bůhvíjak hodně místa. Je totiž 84 mm dlouhý a 55 mm široký.

Pokud už nějakou dobu pokukujete po AirTagu, mohla by pro vás být výbava Eufy SmartTrack Card poměrně lákavá. Jednak je totiž kompatibilní se sítí FindMy, ve které právě komunikují AirTagy s dalšími zařízeními od Applu, ale také má užitečnou funkci, jež vám pomůže vypátrat telefon, který jste si položili někam blízko sebe, ale nemůžete jej najít.

Polohu karty lze sdílet s přáteli či rodinou. Když si ji například umístíte do peněženky, kterou by se vám nedejbože povedlo někde ztratit, nálezce může svým zařízením oskenovat natištěný QR kód a dostat se k vašim preferovaným kontaktním údajům. Nechybí navíc ani odolnost vůči vodě.

Evropská cena Eufy SmartTrack Card je stanovená na 24,99 eura, což je v přepočtu asi 590 korun. V současné době ale zařízení bohužel není kompatibilní s Android telefony.