Americký miliardář, futuristický vizionář a současný generální ředitel společností Tesla a SpaceX, Elon Musk, slavnostně oznámil vznik a zahájení provozu své nově zformované společnosti xAI, která se zaměřuje na vývoj a pokročilé aplikace umělé inteligence.

Elon Musk, ve svém nedávném příspěvku na sociální síti Twitter, jejíž je mimochodem majitelem, odhalil, že klíčovým posláním nové společnosti xAI je pokusit se porozumět hluboké podstatě vesmíru. Na hlavní stránce webového portálu xAI jsou vedle Elona Muska prezentováni další důležití členové týmu, včetně vedoucích odborníků a výzkumníků, kteří se na tomto ambiciózním projektu podílejí.

Elon Musk navíc otevřel dveře pro veřejnost. Slibuje na 14. červenec online diskuzi na platformě Twitter Spaces, kde se mohou zájemci dozvědět více o projektu a položit své otázky přímo týmu xAI. Konkrétní čas tohoto setkání ještě nebyl oznámen.

O xAI se diskutovalo již v minulosti. V dubnu byla kupříkladu spatřena firma „X.AI“, kterou si Musk nechal založit, a krátce nato multimiliardář v rozhovoru pro Fox News hovořil o službě zvané TruthGPT, která by dle jeho vlastních slov měla fungovat jako umělá inteligence, jež maximálně hledá pravdu.

Na oficiální stránky nové společnosti xAI se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE.