Bývalý americký prezident Donald Trump bude v nadcházejících týdnech opět využívat své účty na sociálních sítích Facebook a Instagram. Společnost Meta (dříve Facebook) tuto novinu oznámila předevčírem ve svém oficiálním prohlášení.

Společnost Meta ve svém prohlášení uvádí, že Donald Trump získá zpět přístup na své účty v příštích několika týdnech, ale následně budou zavedena také nová opatření, která mají za cíl zabránit v opakování přestupků.

V blogovém příspěvku společnosti Meta se uvádí: „Jako každý jiný uživatel Facebooku nebo Instagramu, i pan Trump podléhá našim standardům komunity... V případě, že pan Trump zveřejní další porušující obsah, bude obsah odstraněn a [Trump] bude pozastaven na jeden měsíc až dva roky v závislosti na závažnosti porušení."

Trumpovi byl zrušen přístup na účty po událostech tzv. útoku na Kapitol dne 6. ledna 2021. Kromě Facebooku a Instagramu dostal zákaz také na sociální síti Twitter, který už mu však byl před nějakou dobu zrušen. Pozastavení účtu tehdejšího prezidenta Spojených států bylo také prvním testem dozorčí rady Meta, kterou společnost vytvořila.