Bývalý prezident USA Donald Trump ve středu oznámil, že se chystá uvést do provozu vlastní sociální síť s názvem TRUTH Social, za jejímž vznikem budou stát lidé z firmy Trump Media and Technology (TMTG). Jak již název sítě vypovídá, Trumpův hlavní cíl bude umožnit zveřejnění „pravdy“ bez jakéhokoliv omezení od provozovatele.

Mnozí z vás jistě ví, že Trumpovi byl zablokován účet na sociálních sítích Twitter, Facebook a YouTube, jelikož porušoval jejich podmínky o užívání, především kvůli vyjádření o lednovém útoku na Kapitol.

„Vytvořil jsem TRUTH Social a TMTG, abych se postavil tyranii ze strany velkých technologických společností. Žijeme ve světe, kde Taliban má velké zastoupení na Twitteru, ale váš oblíbený americký prezident byl umlčen,“ uvedl Trump v prohlášení.

První spuštění TRUTH Social se bude konat v listopadu, a to konkrétně v beta verzi, která bude dostupná jen pro pozvané uživatele. V prvních třech měsících roku 2022 chce společnost začít s celostátním rozvojem. Již nyní je však dostupný předprodej na Apple App Store, stejně tak se mohou zájemci přihlásit na čekací listinu (viz obrázek).