Populární sociální platforma TikTok představila další funkce v rámci publikování obsahu na platformu. Novinka umožňuje tvůrcům publikovat příspěvky přímo z certifikovaných aplikací třetích stran. Ambicí je nabídnout komunitě bohatší sadu nástrojů, jež usnadní tvorbu a sdílení obsahu jak uvnitř TikToku, tak mimo něj.

S pomocí funkce Direct Post mohou tvůrci kreativně pracovat s koncepty, upravovat popisky, nastavovat zaměření na publikum a sdílet obsah přímo z kompatibilních aplikací třetích stran. Zatím je možné sdílet pouze videa, ale v blízké budoucnosti přibude i možnost přenosu fotografií.

Mezi aplikacemi, jež novou funkci podporují od jejího uvedení, naleznete Adobe Premiere Pro, Adobe Express, CapCut (patřící pod mateřskou společnost TikToku, ByteDance), DaVinci Resolve, SocialPilot a Twitch. TikTok zdůraznil, že všechny vývojářské partnery bude důkladně prověřovat, než jim umožní přístup k tomuto API.

Deepa Subramaniam, viceprezidentka marketingu sady Creative Cloud společnosti Adobe, upozornila na klíčový význam nového rozhraní. Podle ní je v současné digitální éře publikování obsahu v reálném čase klíčové a tvůrci potřebují nástroje, jež je povýší k vyšší produktivitě.

TikTok se neustále zabývá experimenty a rozšiřováním palety funkcí. Nedávno kupříkladu zahájil testování předplatného, které umožní odstranění reklam z kanálu videí. Samostatně jsme vás o tom informovali zde.