Jeden z předních hráčů na poli monitorů, AOC, přinesl pod svou značkou AGON do Česka další herní monitor. Nese označení AGON AG325QZN/EU a zaujmout by mohl například fanoušky kompetitivních FPS titulů, a to díky své obnovovací frekvenci 240 Hz. V dalších ohledech ale také nezaostává.

Monitor disponuje 31,5palcovým panelem využívající technologii Fast VA. Často se stává, že je frekvence upřednostněna před rozlišením, ale v námi popisovaném případě není počet pixelů nic, co by vás mělo při vychutnávání si nejrůznějšího vizuálního obsahu brzdit. Monitor, jehož poměr stran činí 16:9, totiž pracuje s rozlišením 2560x1440 pixelů (QuadHD). Jedná se o ideální hodnotu, která dovoluje silnější grafické kartě nechat vygenerovat vysoký počet snímků, ale zároveň neubírá na detailech.

Další vlastností, která by mohla zajímat hráče toužící po maximálním výkonu při hraní CS:GO nebo obdobných her, je odezva. Stejně jako vysoká obnovovací frekvence totiž hraje i nízká odezva velice důležitou roli v tom, abyste viděli nepřítele na obrazovce co nejdříve. Díky Fast VA panelu je možné omezit latenci na pouhou 1 milisekundu.

Mezi další chlouby monitoru patří například certifikace VESA DisplayHDR 400, která vykresluje HDR obsah ve videích a hrách. Použití v jasných vnitřních prostorách nebude vaše zážitky nijak omezovat díky 400nitové svítivosti. Součástí výbavy je i ergonomický stojan umožňující nastavení náklonu, výšky, natočení a orientace pivot. Nechybí však ani čtyřportový rozbočovač USB 3.2 a upstream USB port k PC.

CENA A DOSTUPNOST

Model AOC AGON AG325QZN/EU je k dispozici od března 2023 za doporučené prodejní ceny 13 789 Kč v České republice a za 579 eur na Slovensku.