Červnové představení očekávaného AR/VR headsetu Apple Vision Pro nám sice poskytlo hodně detailů k tomu, abychom si udělali poměrně komplexní obrázek o tom, co tohle zařízení nabídne, avšak některé informace nám Apple zatajil. Přece jenom, souprava vychází až začátkem následujícího roku, tudíž má firma ještě čas některé věci doladit. Teď se nám poodhalují další podrobnosti o jeho displejích.

Stejně jako v případě kteréhokoliv dalšího headsetu hraje panelová technologie obrazovek klíčovou roli. Apple využívá technologii micro-OLED, přičemž displeje pracují s rozlišením vyšším než 4K. Co se pak týče obnovovací frekvence, souprava v základu pracuje s 90 Hz, avšak v některých případech může údajně dosáhnout až na 100 Hz.

Tato informace vyplynula z příspěvku na čínské sociální síti Weibo, který na X zvýraznil známý leaker DuanRui. Pro budoucí majitele soupravy to znamená, že Vision Pro bude určitý obsah, pravděpodobně videohry a podporovaná multimédia, zobrazovat se 100Hz frekvencí. Nicméně, používat neustále 100Hz frekvenci by pravděpodobně nebylo tak šetrné vůči baterii, tudíž se Apple rozhodl jako základ ponechat 90 Hz.

Čínský zdroj dále potvrdil 5 000nitovou hodnotu maximálního jasu, jak se již delší dobu spekulovalo. To vše je možné díky speciálním panelům od společnosti Sony.

Apple Vision Pro dostal oficiální cenu 3 499 dolarů, což v přepočtu se započtením DPH činí asi 93 200 Kč. Více podrobností o tom, jakou výbavu headset nabízí a jakými softwarovými funkcemi by mohl zaujmout, si můžete přečíst v našem článku zde.