Už 6. července bude na pařížské akci globálně uveden smartphone Honor 90, o jehož levnější variantě jsme vás nedávno informovali zde. On sám se pokusí potenciální zájemce zlákat hned na několik svých předností, mezi nimiž najdeme kromě fotovýbavy také obrazovka. Její kvalitu nyní potvrdili testeři známého serveru DxOMark.

Honoru to v poslední době s displeji opravdu jde. Vlajková loď Magic5 Pro aktuálně sdílí se skládačkou Google Pixel Fold první příčku mezi všemi testovanými smartphony, co se obrazovky týče. Honor 90 sice nelze srovnávat s vlajkovými loděmi, jelikož bude svou cenou cílit na zcela odlišnou skupinu uživatelů, ale i tak si vedl bravurně.

Ve své třídě se Honor 90 umístil na prvním místě, a to se ziskem 140 bodů. V celkovém žebříčku tak sdílí 12. místo s telefony Google Pixel 7, Google Pixel 7a, Honor Magic4 Ultimate, Vivo X Fold a Apple iPhone 14 Plus.

Za to vše může jeho 6,7palcový AMOLED displej s rozlišením 2664x1200, jenž dokáže zobrazit 1,07 miliardy barev a 100 % barevného prostoru DCI-P3. V režimu HDR navíc dosahuje jasu až 1 600 nitů, čímž přesahuje i řadu dražších smartphonů.

Ředitel hodnocení displejů v DxOMarku, Thibault Cabana, se k novince od Honoru vyjádřil následovně: „Honor 90 přináší uživatelsky příjemný displej s celkově vyváženým výkonem a s výbornými výsledky především v oblasti barev a čitelnosti.

Zápis v žebříčku DxOMark odhalil, že Honor 90 dostane oficiální cenu 599 dolarů, což v přepočtu činí asi 13 100 Kč. Na informace o tom, kolik bude stát v Česku, si ale ještě budeme muset chvíli počkat.