Honor to myslí se skládacími telefony opravdu vážně. Již nyní jde o klíčového hráče na čínském trhu a postupně rozšiřuje svou působnost také v zahraničí. Letos už má za sebou několik úspěšných debutů, a to včetně nejnovějšího Magic Vs 2, který láká na nízkou cenovku a tenkou konstrukci. Portfolio Honoru je zatím ale tvořeno pouze skládačkami takzvaného „knižního typu“, čili oblíbená kompaktní véčka stále schází. Prvního clamshell telefonu bychom se pak měli dočkat už v příštím roce.

Prvnímu véčku od Honoru se přezdívá Magic Flip, neboť tento název vzešel z čínské databáze ochranných známek. Ve finále by se ale telefon klidně mohl jmenovat jinak. Daleko zajímavější než označení je však baterie, která by dle nejnovějších informací mohla být zcela bezkonkurenční.

Z příspěvku renomovaného leakera Digital Chat Station vyplývá, že údajný Honor Magic Flip vsadí na dvoučlánkový akumulátor. Součet kapacity prvního a druhého článku (2 420 mAh + 1 980 mAh) nám dává dohromady typickou hodnotu 4 500 mAh, což je na poměry véček naprostý luxus.

Populární Samsung Galaxy Z Flip 5 má kupříkladu pouze 3 700mAh baterii. Nedávno vydaný clamshell Oppo Find N3 Flip, který má vysoce ambiciózní výbavu, pak disponuje velmi slušnou 4 300mAh baterii, ale ani to na první véčko od Honoru stačit nebude. Jestliže tedy do debutu Magic Flipu nepřijde žádná konkurenční firma s lepším řešením, bude se Honor pyšnit titulem výrobce nabízejícího véčko s nejvyšší kapacitou baterie.

Honor Magic Flip by měl dorazit někdy v příštím roce, avšak bližší detaily o jeho termínu vydání bohužel nemáme.