Xiaomi dnes pořádá akci, kterou budete moct živě sledovat ve 13:00 našeho času. Během ní budou odhaleny všechny podrobnosti o nové generaci oblíbeného fitness náramku, dvou zdánlivě konkurenceschopných tabletech a špičkovém smartphonu Xiaomi 13 Ultra, který doplní vlajkovou sérii a cílit bude hlavně na fotografy. V celé své kráse byl už oficiálně odhalen.

Čínský gigant v oboru spotřební elektroniky opět fotografie sdílel přes svůj účet na sociální síti Weibo. Xiaomi 13 Ultra je na marketingových obrázcích znázorněn jako bílé elegantní zařízení s tělem potaženým kůží a masivním kamerovým modulem, který vznikl ve spolupráci se společností Leica. Najdeme v něm čtveřici fotoaparátů (jejich senzory jsme zmiňovali zde) a dva blesky. Vizuálně se smartphone celkově podobá loňskému Ultra modelu Xiaomi 12S, který ale zůstal exkluzivitou pro Čínu.

Od Xiaomi 13 Ultra můžeme v současné době očekávat extrémní výkon díky čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 nebo slušnou výdrž při nízkém stavu baterie. Její kapacita by navíc mohla být 4 900mAh, což je poměrně slušné. Chybět by jí dokonce neměla ani podpora rychlého bezdrátového nabíjení. Telefon dále nabídne AMOLED displej s rozlišením 2K, 120Hz frekvencí a vynikající 2 600nitovou svítivostí.