Na technologickém veletrhu CES 2023 konaném v Las Vegas odhalila společnost Dell pod značkou Alienware, jež cílí na náročnější hráče, vlastní ovladač Nyx.

Dell odhalil koncept herního ovladače druhé generace pojmenovaného Dell Concept Nyx. Společnost u ovladače Nyx sází na futuristický design spolu s RGB prvky, který má za cíl vtáhnout hráče do hry. V některých tato vizáž evokuje jakousi kombinaci Steam Controlleru a ovladače DualSense pro konzoli PlayStation 5, jiným zase přijde, že se Dell Concept Nyx podle prezentace velmi inspiroval u ovladačů konzole Xbox One/Series S.

Výrobce láká na snímač otisků prstů (jímž je logo zářivé Alienware), přizpůsobitelná tlačítka, která lze i přemapovat, a inteligentní překrytí. Veškeré ovládací prvky se vždy přizpůsobí novému nastavení uživatele. Snímač otisků prstu například umožní otevření posledního hraného titulu na vašem zařízení.

Více informací společnost dosud nezveřejnila. Podle některých odborníků se můžeme dočkat komerční verze již začátkem příštího roku. Nechme se tedy překvapit.