DaVinci Resolve je mezi tvůrci obsahu a profesionálními střihači velkým jménem. Tento bezplatný software si díky široké řadě možností našel své příznivce i mezi těmi nejnáročnějšími uživateli. Řadu z nich tedy jistě potěší, že se program brzy dostane i na iPady.

V současné době je možné DaVinci Resolve nainstalovat na zařízení s operačními systémy Windows, macOS a Linux. Už ve čtvrtém kvartálu letošního roku jej ale půjde zdarma nainstalovat skrze App Store nainstalovat i na iPady, jež běží na iPadOS 16 nebo novějším.

Tvůrci softwaru pracovali na jeho optimalizaci pro čipy M2 od Applu, což se projeví třeba na čtyřikrát rychlejším renderování obsahu v UltraHD ProRes. Uživatelé 12,9palcového iPadu Pro s čipem M1 se pak mohou těšit na podporu HDR.

Společnost Blackmagic Design, která DaVinci Resolve vyvíjí, blíže neupřesnila, na jakých dalších iPadech půjde s programem pracovat. Podporované formáty souborů zahrnují H.264, H.265, Apple ProRes a Blackmagic RAW. Klipy půjde importovat přímo z interního úložiště, iCloudu nebo zařízení připojených přes USB-C.