Trend v používání čím dál jasnějších displejů se u výrobců chytrých telefonů rozmohl podobně jako zvyšování maximálního výkonu nabíjení baterie. Patrně se jedná o efektivní marketingové lákadlo, které dobře přitahuje zákazníky. Poté, co nedávno odhalená řada Xiaomi 14 dostala obrazovku s rekordní 3000nitovou svítivostí, je na obzoru další vlajka, jejíž jas bys mohl na tuto hranici dosáhnout.

Nebudeme vás dlouho napínat: řeč je o Realme GT5 Pro. O tomto telefonu, který bude na rozdíl od klasického GT5 (obrázek výše) více všestranně zaměřený, rozhodně neslyšíme poprvé. Ba naopak, už se stal terčem několika úniků a některé detaily o něm prozradil i samotný výrobce. Žádným tajemstvím už kupříkladu není, že smartphone dostane výkonný procesor Snapdragon 8 Gen 3, a díky někdejšímu výskytu v certifikační databázi TENAA známe také design.

Podrobnosti týkající se displeje, konkrétně pak to, že stejně jako Xiaomi 14 dostane 3000nitový maximální jas, odhalil ředitel marketingové divize v Realme Xu Chase. V příspěvku také hovořil o tom, že požitek z obrazovky bude lepší než u jiných smartphonů stejné cenové kategorie. Oficiální účet Realme pak v komentářové sekci uvedl, že 3000nitová svítivost je pouze začátek.

Model GT5 Pro by se měl přestavit ještě do konce roku a vzhledem k certifikacím a faktu, že o něm už mluví zástupci samotného Realme, očekáváme debut v nejbližší době. Konkrétní datum vydání ale stále nemáme, bohužel.

Dle dřívějších spekulací má Realme GT5 Pro dostat 5 400mAh baterii s podporou 100W dobíjení kabelem, kvalitní 50Mpx snímač Sony IMX966 s optickou stabilizací obrazu a také 50Mpx teleobjektiv OV64M, který nahradí 2Mpx makro snímač standardního GT5.

Aktualizace (9. 11. 2023): Odstraněna zmínka o OnePlus 12, který nakonec 3 000nitový jas, o němž se dříve spekulovalo, nedostane.