Další tisková konference společnosti Apple se uskuteční 20. dubna. Prozradila to hlasová asistentka Siri. Pokud máte iPhone nebo jiné zařízení, jež Siri podporuje, tak se o tom můžete sami přesvědčit. Stačí vyslovit: „Hey Siri, when is the next Apple Event?“

Kromě termínu nabídne asistentka i odkaz vedoucí na oficiální stránky Applu, která upřesňuje čas. Další z pověstných „keynote“ se bude streamovat v 19:00 našeho času na stránkách Applu a na oficiálním YouTube kanále. Akce má podtitul Spring Loaded

Dubnová tisková konference zcela zapadá do spekulací agentury Bloomberg. Ta v polovině března tvrdila s odvoláním na anonymní zdroj, že Apple brzy představí dva modely iPadu Pro s úhlopříčkami 11 a 12,9 palců. Tablety by měl pohánět nový procesor Applu, který se výkonnostně pohybuje na úrovni čipu M1. Větší iPad Pro prý bude prvním zařízením Applu s Mini LED displejem. Použití nového typu displeje by mohlo přinést vyšší kontrast a menší riziko vypalování obrazu. Další novinkou má být USB-C konektor s Thunderboltem. Rozhraní nabízí vyšší přenosové rychlosti i lepší konektivitu. Thunderbolt by tak potenciálně umožnil připojení monitoru, externího HDD a dalších periferií. Podle Bloombergu Apple takový iPad Pro přinejmenším testoval.

Přečtěte si také: Hlasové ovládání Spotify, Galaxy S21 rychle ztrácí hodnotu a argumenty ve sporu mezi Applem a Epicem

Jako další potenciální novinka se nabízí lokátor AirTag. Jedná se o malý přívěsek, jehož polohu lze sledovat v aplikaci Najít. Apple už jeho existenci potvrdil v kódu nové verze aplikace, kterou nedávno otevřel pro podobná zařízení třetích stran.

Spousta fanoušků Applu čeká také na nový iMac. All-in-one počítač se dočkal výrazného redesignu naposledy v roce 2012, od té doby se měnily víceméně jen parametry. Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg bude nový iMac pohánět procesor Apple Silicon a designově se má podobat monitoru Pro Display XDR. Ostatně i nový monitor by mohl být jedním z produktů představených na akci Spring Loaded. Zmiňovaný Pro Display XDR s cenovkou 139 tisíc korun (v levnější verzi a bez stojánku) cílí spíše na profesionály, běžným uživatelům Apple nabízí monitor od LG. Nějaký dostupnější monitor v portfoliu vyloženě chybí.

I kdyby se potvrdila jen polovina ze spekulací, které kolují internetem, čeká nás skutečně nabité jaro!