V březnu letošního roku nás Nubia překvapila špičkovým fotomobilem Z50 Ultra. Nyní se pomalu rýsuje jeho nástupce, který se představí ještě v tomto měsíci a dle aktuálních spekulací by měl zase nabídnout naprosto špičkovou kvalitu fotek a videí. Navíc bude obohacen o rychlejší procesor, což zajistí vyšší výkon při hraní nebo práci s náročnějším softwarem. A samozřejmě i lepší výdrž.

Jak samotný výrobce potvrdil prostřednictvím plakátu na čínské sociální platformě Weibo, Nubia Z60 Ultra bude se oficiálně představí už 19. prosince. Prezentace samotná by měla proběhnout v 7:00 našeho času. Dalšími informacemi se ale společnost nepochlubila, tedy pokud nepočítáme úterní příspěvek, v němž se Nubia povyšuje nad OnePlus a jeho nově představenou vlajkovku OnePlus 12.

Co se výbavy týče, klíčové poznatky opět přinesl renomovaný insider Digital Chat Station. Nubia Z60 Ultra obdrží moderní čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, podobně jako většina čerstvých high-end smartphonů, a spoléhat údajně bude na 50Mpx hlavní fotoaparát s podporou OIS. Ten bude doprovázen 50Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 64Mpx periskopickým teleobjektivem, využívajícím senzor OmniVision OV64B.

Pod kapotou, kromě zmíněného procesoru, nalezneme také velkou baterii o kapacitě 6 000 mAh, již půjde dobíjet 80W výkonem. Pýchou bude také stupeň krytí IP68 nebo selfie kamera umístěná pod displejem.