Skládací telefony od Samsungu patří pravděpodobně mezi nejznámější telefony tohoto typu, které lze na trhu pořídit, ale je nutné podotknout, že v mnoha ohledech tohoto jihokorejského výrobce nebezpečně dohání čínští konkurenti. Samsung se proto musí snažit neustále držet krok s moderními trendy a přicházet s inovacemi.

Po konstrukční stránce jsou jeho letošní modely, Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5, zase o něco lepší než ty loňské, přičemž u následující generace by mohla firma nabídnout další užitečnou novinku. Máme na mysli odolnost vůči prachu, která může být zvlášť u skládacích telefonů klíčová, neboť chrání kloub před zadrháváním a dalšími problémy.

K otázce prachotěsnosti se vyjádřil sám šéf mobilní divize Samsungu TM Roh, jak informoval jihokorejský portál Bizwatch (citováno serverem GSM Arena). Stejně jako předešlé modely jsou totiž i ty nejnovější pouze voděodolné. Nicméně, firma se bojem proti prachu údajně intenzivně zabývá a těžce pracuje na tom, aby přišla s řešením, které by umožnilo zajistit odolnost vůči prachu v případě následující řady.

TM Roh si je vědom, že jde o jednu ze zákaznicky nejžádanějších funkcí, ale zároveň naráží na fakt, že celý proces není zrovna jednoduchý, a to právě kvůli povaze skládacích telefonů. Kvůli vysokému počtu komponentů, které se ohýbají, musí firma k systému postupovat obezřetně. Je však přesvědčen, že časem Samsung nastaví nový standard, a to implementací řešení do nějaké z následujících generací.