Nejnovější chytré telefony Redmi z řady Note jsou na světě od konce října. Zatím je lze pořídit pouze v Číně a Indii, což by se údajně mělo již brzy změnit. Přestože jsme se globálního vydání stále ještě nedočkali, už se začalo spekulovat o následující sérii.

Podle informací přicházejících z Číny můžeme u dalších telefonech Redmi Note počítat s vylepšeními v oblasti displeje. Výrobce má postupně nahrazovat LCD obrazovky za OLED. Pokud se například ohlédneme zpátky za modely z května minulého roku, jež byly označeny jako Redmi Note 11T, zjistíme, že všechny z nich disponovaly LCD panelem. U zmíněné řady Redmi Note 12, která debutovala o několik měsíců později, už byla situace o něco lepší a OLED panelem se mohly pochlubit všechny vyšší modely (ten základní byl vybaven AMOLED obrazovkou).

Redmi by se také údajně mělo zbavit bočního umístění čtečky otisků a nových telefonech by se měla nacházet přímo pod displejem, jak je tomu u spousty konkurenčních zařízení.

Server Gizmochina upozorňuje i na fakt, že leaker v příspěvku zmínil čipset Snapdragon 7 Gen 2. Jde zde tedy určitá pravděpodobnost, že mluví o telefonu Redmi Note 12 Turbo, který by mohl nabídnout přesně takové specifikace, o jakých jsem výše mluvil. Není to ale jisté.