Sociální platforma X má dlouhodobé finanční problémy, z nichž se pokouší dostat pomocí služby X Premium. Ta nabízí svým předplatitelům řadu zajímavých benefitů. Kromě modrého odznaku ověření a možnosti sdílet rozsáhlejší obsah s ní vaše příspěvky zasáhnou širší okruh lidí, protože algoritmus sítě má platící uživatele o něco raději. „Neplatiče“ teď navíc sociální síť, vlastněná kontroverzním podnikatelem Elonem Muskem, omezuje ještě víc.

X se snaží k předplacení prémiového tarifu přemluvit čím dál více uživatelů. Musk dokonce dříve hovořil o zpoplatnění platformy jako takové, neboť má jít o jedinou efektivní cestu, jak se zbavit botů, kteří síť zbytečně zatěžují.

Nejnovější funkce bojuje nejen s automaticky řízenými účty, ale také hraje dost zásadně v neprospěch běžných uživatelů. Autoři příspěvků si totiž nově mohou nastavit, že na ně budou moct pomocí komentáře reagovat pouze ověření členové komunity.

Novinka byla oznámena prostřednictvím oficiálního účtu platformy (viz příspěvek výše) a postupně se s ní začali seznamovat někteří uživatelé. Pokud tedy nemáte odznak ověření, určitě se vám během procházení feedu alespoň jednou stane, že nějaký příspěvek zkrátka nebudete moct okomentovat.

X Premium v Česku vychází na 216,59 Kč měsíčně, ale pokud byste si tarif předplatili na rok dopředu, ušetřili byste 12 % – stojí totiž 2 262,70 Kč na dvanáct měsíců dopředu. Očekává se, že v budoucnu X nabídne ještě více funkcí, které budou exkluzivní pro předplatitele.