Časy, kdy střihači, grafici nebo jiní umělci používali na cestách pouze výkonné notebooky, jsou dávno pryč. Applu s novými čipy řady M, které jsou výsledkem dobrých partnerských vztahů s TSMC, ale hlavně vlastní píle, neustále dokazuje, že je možné mnohým zájemcům poskytnout špičkový výkon v daleko kompaktnější formě. Ano, hovoříme o iPadech. Je přitom zřejmé, že se výrobce iPhonů snaží se svými Pro modely co nejvíce přiblížit notebookům, ale zároveň zachovat všechny výhody tabletů. Jeho další iPad Pro by se však mohl laptopům podobat ještě víc, a to díky jedné šikovné hračce.

Mezi hlavní nevýhody (ale v některých případech i výhody) tabletů patří absence fyzické klávesnice. Práce na té digitální má své mouchy – kromě toho, že zabírá kolikrát potřebné místo na displeji, řadu uživatelů brzdí. To je ostatně důvod, proč je klávesnice i v případě iPadů oblíbeným příslušenstvím. Apple nabízí vlastní produkt s názvem Magic Keyboard, který se k jeho tabletům připojuje magneticky a kromě kláves nabízí i trackpad. Právě díky tomuto užitečnému zařízení lze iPad proměnit v zajímavou alternativu pro notebook, byť tedy vychází pěkně draho. Další generace Magic Keyboard pak má být ještě pokročilejší.

S nejnovějšími detaily přichází renomovaný insider a redaktor portálu Bloomberg Mark Gurman, a to prostřednictvím svého týdeníku Power On. V nejnovějším vydání se leaker nechal slyšet, že vylepšená Magic Keyboard dorazí po boku nového iPadu Pro již v příštím roce a jejím hlavním lákadlem bude rozměrnější trackpad. Právě díky tomuto zlepšení se mají iPady ještě více podobat notebookům, míní Gurman. Jedná se navíc o řešení jednoho z problémů, na který si spotřebitelé u Magic Keyboard stěžovali už od jejího vydání v roce 2020.

Gurman také prozradil, že příští iPady Pro dorazí v 11palcové a 13palcové variantě. Pochlubit se mají čipem M3, a dokonce také OLED displejem, na který se čeká už velmi dlouho. Poskytnout by měl ostřejší a jasnější obraz spolu s přesnějšími barvami.