Koncem října vyšel článek o dosud nevydaném čipsetu MediaTek Dimensity 9200, na internetu se totiž zjevil test v benchmarku AnTuTu. Dosáhl v něm vynikajícího skóre, a to hlavně v oblasti grafického výkonu, takže má ambice být nejlepším na scéně.

Jméno Dimensity 9200 ještě společnost MediaTek nepotvrdila, ale uvádělo jej hned několik známých leakerů, jako je třeba Ice universe nebo Digital Chat Station. Všechny detaily nám ale budou oficiálně představeny už zítra, MediaTek totiž bude pořádat speciální akci, která se bude vysílat živě na internetu.

Největším konkurentem pro Dimensity 9200 bude v dohledné době čipset Snapdragon 8 Gen 2, který společnost Qualcomm představí už v půlce listopadu. Od obou kousků se očekává, že budou pohánět vlajkové lodě určené náročnějším uživatelům, kteří si na parádním výkonu potrpí.

Dimensity 9200 získal v benchmarku AnTuTu více než 1 266 000 bodů, což představuje zhruba 10% nárůst oproti předchůdci (Dimensity 9000+) či Snapdragonu 8+ Gen 1, současné vlajkové lodi Qualcommu. V rychlostním souboji by měl navíc překonat i čip A16 od Applu. Podíl na tom bude mít i grafické jádro Immortalis-G715 s podporou ray-tracingu.