Společnost Apple momentálně připravuje novou sérii svých chytrých telefonů. Od Pro modelů řady iPhone 14 se čeká, že nabídnou lepší fotoaparáty, jinou obrazovku, ale hlavně nový čipset Apple A16, jenž vyrobí TSMC.

Ten by měl být pravděpodobně větší, použito má být 18–20 miliard tranzistorů, minimálně však 15 miliard. Výkon procesoru by se měl zvětšit o 15 %, Apple zřejmě využije stejnou sestavu jader, tedy dvě větší a čtyři menší.

Přejít by se zároveň mělo na rychlejší technologii operační paměti, namísto LPDDR4X by tak iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max měly využívat LPDDR5. Jde o rychlejší a úspornější řešení. Oba modely by ale měly zůstat na 6GB kapacitě.

Co se grafiky týče, předpovědi uvádí, že Apple zůstane u pěti jader, maximálně se přesune k šesti. Výkon GPU čipsetu A16 by měl být celkově o 25–30 % větší oproti předchůdci.

Těšit bychom se zároveň měli i na vylepšení strojového učení, které zasáhne fotoaparáty. Společnost údajně u modelu 14 Pro využije 48MP kameru, jež bude schopna nahrávat video o maximální kvalitě 8K.