Významný technologický hráč Samsung se chce chytnout zajímavého trendu, který umožňuje přesné měření zdravotních funkcí elegantním a nenápadným způsobem. Řeč je o chytrém prstenu, pro jehož výrobu je proslulá například finská společnost Oura, avšak do oboru se postupně přidávají další a další jména. Právě výrobce smartphonů Galaxy by mohl svůj prsten začít vyrábět už v příštím měsíci.

Posledně jsme se detaily o údajném Galaxy Ringu dozvěděli zhruba v půlce července díky zprávám jihokorejského portálu TheElec, který nyní o tomto tajemném zařízení přináší další hlášení. Dle jeho informací se má Samsung v srpnu rozhodnout na základě dřívějšího vývoje, zda půjde prsten do sériové výroby, nebo nikoliv.

Nicméně, letos se prstenu na trhu s nejvyšší pravděpodobností nedočkáme. TheElec poznamenává, že pokud by jej Samsung chtěl prodávat jako zdravotní zařízení, což si pravděpodobně přát bude, musel by si vyřídit certifikaci, kvůli níž se Galaxy Ring nejspíš do prodeje dostane až někdy v příštím roce.

„Aby bylo možné požádat o certifikaci zdravotnických prostředků, je nutné vyvinout produkt na úroveň, kdy může získat certifikaci rádiových vln. I když společnost Samsung Electronics zahájí vývoj produktu v září a dokončí vývoj do dubna příštího roku (společnost Samsung Electronics se rozhodne sériově vyrábět Galaxy Ring v srpnu), bude trvat dalších zhruba 8–9 měsíců, než získá schválení zdravotnického zařízení,“ měla podle TheElec prohlásit osoba zasvěcená do vývoje (strojově přeloženo z korejštiny).

První chytrý prsten od Samsungu má být v současné době ve fázi předběžného vývoje, jehož cílem je zhmotnit koncept produktu. Podle současných informací bude Galaxy Ring schopen přesnějšího měření zdravotních funkcí než Galaxy Watch, které jsou známé pro své pokročilé možnosti typu elektrokardiogram. Výrobce navíc plánuje i uplatnění pro majitele AR souprav – chce, aby šel využívat jako ovladač.