Všichni známe chytré zvonky, zámky nebo kamery. Americký výrobce Masonite se rozhodl toto všechno spojit do jednoho prémiového produktu. U nás možná ne až tak známá firma je tradičním výrobcem dveří všeho druhu, založena byla už v roce 1925 a v současnosti zaměstnává skoro 10 000 lidí. Za těch mnoho dekád v oboru uvedla na trh spoustu inovací. V současnosti ve velkém investuje do vytvoření segmetu kompletně chytrých dveří zaměřených nejen na běžné uživatele, ale i na firmy.

První zmínka o těchto dveřích zazněla už na minulém ročníku CESu. Problémy s designem a umístěním vnitřních komponent si vyžádaly celý další rok, než firma vše vyladila natolik, že mohl být produkt letos oficiálně uveden do prodeje. Nutno říct, že zatím pouze na americkém trhu skrz řetězec Home Depot. Dvěře jako takové vás vyjdou v přepočtu na 146 tisíc korun, a to ještě před profesionální instalací, za kterou je nutné si připlatit vzhledem ke komplexnosti celého produktu. Dveře je kromě připojení na Wi-Fi nutné také napevno zapojit do rozvodné sítě domu.

Druhý zmíněný bod je v tomto odvětví naprostou novinkou. Odpadá tím dost podstatná nevýhoda většiny Smart příslušenství v podobě nutnosti neustálého dobíjení baterií . Jedinou baterií. kterou dveře mají, je ta pohotovostní pro případ blackoutu, která udrží všechny funkce v chodu po dobu následujících 24 hodin.

Přejděme ale konečně k tomu nejpodstatnějšímu. Jaké chytré funkce za své peníze dostanete? Kromě již zmíněné možnosti připojení ke dveřím přes Wi-Fi nebo Bluetooth se můžete těšit na pohybem ovládané osvětlení, senzor, který vám zašle upozornění, pokud se dveře otevřou, nebo kukátko s integrovanou kamerou. Nejpodstatnější součást dveří, zámek, je poté možné kompletně ovládat přes váš smartphone. Výčet chytrých funkcí končí integrovaným smart hubem, díky kterému bude možné dveře integrovat do chytré domácnosti. Všechny tyto součásti jsou dle výrobce plně vyměnitelné.

Jaký je váš názor? Dával by vám tento produkt smysl?