Google své první chytré brýle představil už téměř před deseti lety. Tehdy přinesl futuristický design společně se zařízením, které se ale kvůli kombinaci vysoké cenovky a nízkého praktického využití pro uživatele neujalo. Více o AR se dozvíte v našem videu.

Společnost se na prvním neúspěchu ale nezastavila a na své konferenci I/O ukázala další brýle s vestavěným počítačem. Oproti svým předchůdcům mají o něco menší ambice, Google je ukázal v souvislosti s překladem, skvělým pomocníkem by se tak mohly stát pro cestovatele.

„Pracujeme na technologii, která nám umožňuje překonávat jazykové bariéry, přičemž využíváme dlouholetý výzkum překladače Google a přenášíme jej do brýlí,“ řekl produktový manažer Eddie Chung. Technologii nazval „titulky pro celý svět“.

Ačkoli bylo zařízení předvedeno, nedočkalo se konkrétního pojmenování a Google ani nesdělil, zda bude mít kameru stejně jako Project Glass. Prodej vlastního hardwaru je pro Google logicky dalším krokem, pomůže mu totiž k profitům, které i díky technologiím Googlu získává konkurence, například Samsung a Apple.

Na konferenci I/O byla představena i nová Google Wallet.