V poslední době jsme se u nových generací iPhonů či iPadů nedočkali žádných výraznějších změn. Už zhruba tušíme, co vše bude jinak v případě následující řady chytrých telefonů od Applu, ale o dalších tabletech, které jsou mezi uživateli extrémně oblíbené, toho zatím moc nevíme. Známý insider Mark Gurman ale přichází se zajímavými informacemi.

Ve svém novém vydání zpravodaje PowerOn hovořil Gurman o jedné z následujících řad iPadů Pro. Nejedná se však o tu letošní – jak už bylo dříve zmíněno, Apple se v tomto roce bude soustředit na AR/VR headset a ostatní produkty více méně zanedbá – nýbrž o tu, jež dorazí na jaře roku 2024.

Gurman potvrzuje, že máme počítat s výrazným přepracováním, ale konkrétní speciality další řady už bohužel dopodrobna neodhalil. Vůbec poprvé se dočkáme OLED obrazovek, ale tam to nejspíš zdaleka nekončí. Dřívější spekulace mluvily o plánech Applu na vybavení iPadů skleněnými zády, v důsledku čehož bychom se tak mohli dočkat bezdrátového nabíjení pomocí technologie MagSafe, což jistě spousta uživatelů ocení. Hovořilo se také o tom, že Apple udělá z tabletu zařízení o velikosti notebooku – nahradí 12,9palcovou obrazovku za 14palcovou, nebo dokonce 16palcovou.

Ačkoliv bude tento rok sušší, vypadá to, že v tom následujícím se máme skutečně na co těšit. Přechod zařízení na OLED panely bychom mimochodem měli očekávat i od dalších společností.