Google začal testovat proměnnou obnovovací frekvenci ve svém operačním systému Chrome OS. Funkce se zatím nachází pouze ve vývojářské verzi 101. Nejprve je však nutné povolit vlajku (chrome://flags#enable-variable-refresh-rate) a podle Googlu bude funkce fungovat všem, tedy pokud ji monitor uživatele podporuje.

Proměnná obnovovací frekvence pomáhá předcházet takzvanému roztržení obrazu, a to konkrétně tak, že synchronizuje obnovovací frekvenci displeje s počtem snímků za sekundu (FPS) toho, co je na obrazovce. Testování funkce naznačuje plynulejší herní zážitky v systému Chrome OS.

Zavedení funkce není až tak překvapivé, když byl nedávno ohlášen příchod Steamu i do tohoto operačního systému. Kromě toho po internetu kolovaly zvěsti o herních Chromeboocích s RGB podsvícenou klávesnicí.

Podpora proměnné obnovovací frekvence by také mohla znamenat zvýšení obnovovací frekvence u tabletů s Chrome OS. Podle webu The Verge je momentálně systém na tabletech poměrně neohrabaný, a tak by mu to jistě prospělo. Ba dokonce to bude potřebovat, minimálně v případě, že by chtěl konkurovat tabletům od značek Samsung nebo Apple.

Celá řada tabletů Galaxy S8 Tab disponuje obnovovací frekvencí 120 Hz, Apple zase nabízí iPad Pro s funkcí ProMotion, což je de facto jen jiné označení pro proměnnou obnovovací frekvenci.