Již dnes ve 13:00 proběhne očekávané Galaxy Unpacked, během něhož Samsung odhalí produkty, na kterých v poslední době intenzivně pracoval. Klíčovým oznámením bude skládací smartphone Galaxy Z Flip 5, který se pochlubí velkou zadní obrazovkou plnou funkcí, ale počítá se rovněž i s uvedením rozměrnějšího Galaxy Z Foldu 5 nebo nové řady tabletů. Jihokorejská firma také představí hodinky Galaxy Watch 6, jejichž cenu patrně prozrazuje český e-shop.

Nová řada populárních smartwatch bude dostupná jako dvojice modelů – počítá se s Galaxy Watch 6 (40mm/44mm) a Galaxy Watch 6 Classic (43mm/47mm). O jejich výbavě jsme podrobněji psali zde, a to na základě uniklých specifikací, ale ve zkratce se liší především po stránce konstrukční a designové. Rozměrnější model se kupříkladu chlubí otočnou lunetou, na jejíž návrat řada fanoušků dychtivě čeká.

TechFeed zaznamenal, že jeden z tuzemských prodejců (nejen) spotřební elektroniky má hodinky Galaxy Watch 6 v obou modelech a všech rozměrových variantách uvedené v katalogu i s cenami. Bohužel, obrázky a přesný výpis specifikací schází. Smartwatch jsou na tomto e-shopu ve fázi předprodeje, a to s následujícími cenami:

  • Galaxy Watch 6 40mm – 7 499 Kč
  • Galaxy Watch 6 44mm – 8 129 Kč
  • Galaxy Watch 6 Classic 43mm – 9 819 Kč
  • Galaxy Watch 6 Classic 47mm – 10 490 Kč

Jelikož se pravděpodobně jedná o první potenciální únik české ceny těsně před vydáním, nemůžeme jej srovnat s žádným dalším zdrojem, a tudíž upozorňujeme, že částky v onom e-shopu nemusí být ve finále shodné s oficiálními doporučenými cenami.