Když padne řeč na hodinky Galaxy Watch 6, dá se říct, že o nich víme výrazně méně než o nadcházejících skládacích telefonech od Samsungu. Respektive, díky zhotoveným renderům víme, jak budou vypadat a co přinesou v oblasti designu, ale hardwarová stránka dosud byla plná tajemství.

Nicméně, nyní čelí jihokorejský technologický gigant masivnímu úniku, když se na internetu objevil kompletní výpis specifikací. Snímek zachycující seznam parametrů a potvrzující řadu klíčových informací zveřejnil na Twitteru známý leaker Snoopy Tech.

Již nějakou dobu víme, že Samsung letos uvede modely Galaxy Watch 6 a Galaxy Watch 6 Classic. První zmíněný dorazí ve variantách 40mm (1,31palcový displej) a 44mm (1,47palcový displej). Zájemci o druhý pak budou moct vybírat z verzí 43mm (1,31palcový displej) a 47mm (1,47palcový displej). Když už jsem zmínil obrazovku, je dobré dodat, že letošní Galaxy Watch budou chráněny safírovým sklem a využijí AMOLED panel s hustotou pixelů 320 nebo 372 ppi (rozměrnější varianta = vyšší hustota).

Nyní přejděme k tomu, co bude samotné hodinky pohánět. Vzhledem k tomu, že využívají operační systém Wear OS a neslouží pouze k monitorování sportovních aktivit, je vhodné, aby disponovaly výkonným čipsetem. Samsung letos nasadí procesor Exynos W930, o kterém sice moc informací dosud nemáme, ale bohužel, nepočítá se s ničím zázračným. Dle dřívějších spekulací má jít pouze o malé zlepšení ve srovnání s Exynosem W920, použitým v loňských a předloňských Galaxy Watch. Uniklý seznam dále potvrdil, že SoC doprovodí 2GB operační paměť a 16GB interní úložiště.

Popravdě, mezi Galaxy Watch 6 a Galaxy Watch 6 Classic tolik rozdílů není. Oba modely mají stupeň krytí IP68, certifikaci MIL-STD-810 a vydrží potopení do 50 metrů. Neliší se dokonce ani kapacitou baterie – tato hodnota činí buď 300 mAh, nebo 425 mAh (opět v závislosti na velikosti). 

Nicméně, Galaxy Watch 6 využívají konstrukci z hliníku, zatímco model Classic sází na nerezovou ocel. Kromě toho se Galaxy Watch 6 Classic chlubí otočnou lunetou, jejíž návrat fanoušci dlouho očekávali. V neposlední řadě najdeme rozdíl v barevných variantách: základní model přijde v grafitově šedé, stříbrné a zlaté, zatímco vymakanější Classic mají dostat buď černou, nebo stříbrnou barvu.