Bumble, populární aplikace pro seznamování, přichází s novým nástrojem, který umožní uživatelům jednodušeji hlásit falešné profily vytvořené umělou inteligencí. Jedná se o součást širšího úsilí o eliminaci zavádějících a potenciálně nebezpečných prvků na platformě, jak zdůraznila produktová viceprezidentka, Risa Steinová.

Steinová uvedla, že základem Bumble je vytváření prostoru pro smysluplná spojení, a proto je nezbytné chránit uživatele před jakýmikoli klamavými taktikami. Nový nástroj umožní platformě lépe identifikovat a vyhledat zneužití AI.

Průzkum mezi uživateli Bumble odhalil, že velká většina mladších generací, především z řad Gen Z a mileniálů, si přeje vidět omezení obsahu generovaného umělou inteligencí. Rovněž většina z nich považuje fotografie lidí vytvořené umělou inteligencí za neetické, protože mohou vést k manipulaci. Problém falešných profilů je spojen nejen s osobními, ale i finančními riziky. Podle Federální obchodní komise došlo v roce 2022 k podvodům spojeným s milostnými aférami, při kterých lidé přišli o celkem 1,3 miliardy dolarů.