Bezdrátové nabíjení je velice pohodlná věc, nemusíte řešit připojování telefonu k nabíječce a kabely vám díky tomu nezavazí. Jaké by to ale bylo, kdybyste svůj telefon nebo jiné příslušenství podporující tuto technologii mohli položit na nevyužitou část notebooku a zahájilo by se nabíjení?

To zřejmě poznáte díky budoucím notebookům značky Dell. Ta se totiž pokouší o patent pro odnímatelný klip pro bezdrátové nabíjení, pomocí něhož bude nabití telefonu, sluchátek nebo hodinek položením na notebook možné. Nabíjecí cívka tedy nebude přímo součástí notebooku, ale pouze se k němu pomocí speciálního zařízení připojí.

Společnost Apple na podobné vychytávce pracovala už v roce 2014. Rozdílem ale je, že se cívky budou nacházet přímo v MacBooku. To je pravděpodobně důvod, proč chce Dell využít samostatné zařízení.

Momentálně nemáme vůbec zaručeno, že bude patent Dellu někdy udělen. Už vůbec nemůžeme s jistotou tvrdit, že bude výrobek někdy uveden na trh. Rovněž neznáme ani údaje o tom, kolik energie bude odnímatelný klip schopen přenášet.

Na obrázku níže si můžete prohlédnout, jak by mohl koncept Dellu vypadat v praxi.