Tak se asi konečně dočkáme. Xiaomi v září pro Čínu představilo vysoce očekávanou řadu Redmi Note 13, která se dnes dočkává svého debutu také na indickém trhu. Nyní výrobce prozradil datum finálního vydání pro další světové státy – už brzy bychom se tedy měli dočkat i my Evropané.

Minimálně tři modely z řady Redmi Note 13 (kromě toho standardního také Redmi Note 13 Pro nebo nejvybavenější Redmi Note 13 Pro+) by měly snad i v Česku vyjít už 15. ledna, jak firma ohlásila na svých webových stránkách. Tam také v krátkých upoutávkách připomíná hlavní lákadla telefonů.

Redmi Note 13 Pro+ i tentokrát disponuje 200Mpx fotoaparátem, který využívá konkrétně obrazový senzor ISOCELL HP3 od jihokorejského výrobce Samsung. Chloubou je také stupeň krytí IP68, přítomnost moderního 4nm procesoru MediaTek Dimensity 7200 Ultra nebo 1 800nitový jas displeje, který pracuje s rozlišením 1,5K a 120Hz obnovovací frekvencí.

Redmi Note 13 Pro taktéž spoléhá na 200Mpx snímač, ale pod kapotou nalezneme čipset Snapdragon 7s Gen 2 od konkurenčního Qualcommu (je rovněž vyráběn 4nm procesem). Klasické Redmi Note 13 pak má pouze 108Mpx foťák a starší procesor MediaTek Dimensity 6080 (6nm technologie). Má také menší baterii a pomalejší nabíjení.

Konkrétní detaily související s cenou a dostupností na českém trhu prozatím k dispozici nemáme.