Qualcomm nedávno oznámil čip Snapdragon 8+ Gen 1 a vypadá to, že známe smartphone, který jím bude jako první disponovat. Mohlo by jít o herní telefon ROG Phone 6 od společnosti ASUS, který momentálně prošel certifikací TENAA, díky čemuž se nám odhalily jeho parametry.

ROG Phone 6 nabídne 6,78 palců dlouhý AMOLED displej se 165Hz obnovovací frekvencí, což zajistí plynulý obraz všem náročným hráčům. Smartphone bude přitom tenký pouze 10,39 milimetrů, to sotva přesahuje hranici jednoho centimetru. Vážit bude 229 gramů.

Nyní bychom se ale měli přesunout také k tomu, co dělá telefon herním. Součástí čipu Snapdragon 8+ Gen 1 je osmijádrový procesor s hlavní frekvencí 3,2 GHz. Velikost operační paměti bude ohromná, vyšplhala se až na 18 GB. Stejnou kapacitou mimo jiné disponoval i jeho předchůdce, o němž vyšel samostatný článek. Data si uživatelé budou ukládat na interní úložiště o 512GB kapacitě.

Na přední straně se nachází 12megapixelová kamera, na té zadní se pravděpodobně objeví trojice fotoaparátů, ten hlavní přitom bude 64megapixelový. Pod obrazovkou se bude nacházet senzor pro snímání otisků prstů, dále bude telefon disponovat senzorem gravitace, vzdálenosti a světla. Napájet vše bude dvoučlánková baterie se jmenovitou kapacitou 2925 mAh. Celková kapacita by ale mohla dosáhnout klidně k 6000 mAh.

Web Gizmochina uvádí, že by se ROG Phone 6 měl dočkat oficiálního představení 5. 7., a to v Číně, Spojených státech a na Tchaj-wanu. Díky takto brzkému datu by právě on mohl disponovat novým Snapdragonem jako první. Obrázky nejsou součástí TENAA certifikace, a tak vám můžeme ukázat jen snímky jeho předchůdce.