Podle nejnovějších informací se webový prohlížeč Brave Browser pustil do nového způsobu ochrany svých uživatelů. Jak vyplývá z aktuálních zpráv, prohlížeč se rozhodl začít aktivně bránit škodlivým webovým stránkám, především těm, které se snaží sledovat uživatelské aktivity na jejich zařízeních, a to bez řádného oprávnění.

Na oficiálním blogu Brave byly tyto bezpečnostní novinky ohlášeny ve verzi 1.54. Nově implementovaná ochrana má za hlavní cíl respektovat uživatelskou soukromí a zabezpečit je před škodlivými webovými stránkami, které by mohly provádět nežádoucí skenování. Brave Software uvádí, že efektivně zvýšila ochranu svých uživatelů tím, že ve výchozím nastavení zablokovala veškerý přístup webových stránek k takzvaným localhost resources neboli souborům, k nimž se může stránka dostat, ale nenachází se na webu, nýbrž ve vašem počítači. Brave píše, že si některé jiné prohlížeče s blokací hlavu nelámou, a to zejména kvůli zpětné kompatibilitě, ale také tomu, že se tento problém nikdy moc neřešil.

Brave Browser, poměrně nový přírůstek do rodiny webových prohlížečů, od svého vzniku klade důraz na ochranu osobních údajů a poskytuje také možnost vydělávat uživatelům pomocí tokenu BAT. Prohlížeč je již standardně vybaven speciálními funkcemi, které účinně blokují reklamy, cookies, sledování třetích stran a další potenciálně nežádoucí prvky. Na podobné vlně se veze také DuckDuckGo, který nedávno spustil veřejnou betu pro Windows.