Společnost Brave stojící za stejnojmenným prohlíčem, který klade důraz na soukromí, nedávno oznámila zavedení svého AI asistenta Leo pro uživatele s operačním systémem iOS. Nová aktualizace poskytuje rozšířené funkce, včetně převodu hlasu na text, který umožňuje uživatelům zadávat dotazy hlasem namísto psaní. Rozšíření na iOS následuje po úspěšném zahájení Lea pro uživatele Androidu a počítače, přičemž Leo pro iOS přináší jedinečné funkce, jako je shrnutí obsahu, generování textu, překlad a tvorba kódu, s cílem nabídnout komplexní AI službu přímo v prohlížeči.

Leo, který integruje AI technologie od předních vývojářů jako Anthropic a Meta, nabízí uživatelům širokou škálu schopností, od odpovídání na dotazy po generování písemných zpráv a překlad obsahu. Uživatelé mohou vybírat mezi různými AI modely, včetně výchozího Mixtral 8x7B, a mají možnost upgradovat na premium verzi Lea za měsíční poplatek, což rozšiřuje limity využití a poskytuje přístup k výkonnějším funkcím.

Brave Leo, nyní dostupný pro všechny uživatele iOS s nejnovější aktualizací, je snadno dostupný prostřednictvím adresního řádku prohlížeče, s možností vypnutí funkce v nastavení aplikace.