ASUS patří v současné době mezi přední výrobce herních telefonů, které se soustředí primárně na poskytnutí špičkového výkonu pomocí rychlého procesoru a propracovaného chladicího systému. Zlepšení v obou dvou oblastech přinesla i sedmá generace, o které se můžete více dozvědět v našem Hardware Testu. Ačkoliv je na trhu k dispozici pouze pár měsíců, už nyní se objevují informace o jejím nástupci.

Tchajwanský výrobce elektroniky má již v přípravě další sérii zvanou ROG Phone 8. Ta měla být již koncem předešlého měsíce spatřena v databázi IMEI, avšak nyní přišel zahraniční portál 91mobiles s daleko zajímavějším nálezem. Vlajkový model ROG Phone 8 Ultimate se totiž objevil v databázi testovacího nástroje Geekbench, díky čemuž si můžeme udělat představu o tom, jak vysokého výkonu se dočkáme.

Asi nikoho nepřekvapí, když řeknu, že série ASUS ROG Phone 8 vsadí na vlajkový procesor Snapdragon 8 Gen 3 od amerického Qualcommu. Ten se má představit již ke konci října a jeho přítomnost se očekává ve spoustě špičkových modelů od nejrůznějších výrobců.

Podle výpisu z Geekbench bude ROG Phone 8 Ultimate používat Snapdragon 8 Gen 3 v konfiguraci 1 + 5 + 2. Hlavním jádrem bude Cortex-X4, které dosáhne až 3,2GHz frekvence. Stejnou verzi jsme v srpnu viděli také u konkurenčního herního telefonu Nubia RedMagic 9. Novince od ASUSu se v testu povedlo získat 2 213 bodů v single-core oblasti a 7 408 multi-core bodů. Ve srovnání s předchůdcem tedy může být o 11 % a 32 % rychlejší.

Portál 91mobiles uvádí, že tentokrát vydá ASUS v rámci řady ROG Phone 8 hned trojici modelů. Mezi základní variantu a speciální provedení Ultimate se prý postaví model s označením Pro. Termín vydání se očekává v dubnu příštího roku.