Začátkem příštího měsíce proběhne oficiální prezentace nové generace herních telefonů společnosti ASUS. Nedávno vydaný RedMagic 9 Pro tak bude mít konečně konkurenci. Řada ROG Phone 8 (obrázek výše) dorazí s novým designem a pravděpodobně dostane i vylepšené fotoaparáty. A samozřejmě i vyšší výkon, s čímž se ale v podstatě počítá už automaticky. Je zde ale ještě jedna věc, kterou se ASUS zatím detailněji nepochlubil.

Světoznámý tchajwanský výrobce elektroniky kutí také nový ovladač, který bude schopen z vašeho telefonu udělat plnohodnotný handheld. Pro hardcore mobilní hráče a čerstvé majitele ROG Phonu 8 by mohl představovat skvělý doplněk. Zážitky ze stříleček nebo jiných komplexnějších her díky němu pravděpodobně dosáhnou úplně jiných rozměrů.

Informace o mobilním ovladači, jenž ponese označení ROG Tessen, byly prozrazeny portálem Windows Report, který detaily obdržel ze svého zdroje. Zařízení se pyšní lákavým futuristickým designem, spoléhajícím na černou barvu a RGB prvky. Kromě dvojicí joysticků ovladač disponuje také d-padem, tlačítky ABXY a menšími tlačítky pro doprovodné funkce.

Tlačítka nechybí ani v horní části každé rukojeti anebo také zezadu. Ta zadní se konkrétně nezdají být plastová, nýbrž kovová. Jak navíc ilustruje jeden z uniklých obrázků, ovladač je možné složit, aby byl jeho přenos z místa na místo pohodlnější. Zdroj se také zmiňuje o bezdrátovém režimu, v němž bude ROG Tessen schopen pracovat až šest hodin na jedno nabití.

Co se ceny týče, nový ovladač od ASUSu by údajně měl stát něco mezi 139 a 159 dolary, což v přepočtu představuje rozmezí od 3 100 do 3 600 Kč.