Když se spojí technologie a móda, vznikají zajímavá zařízení. Produkty s nevšedním designem, které už se dokonce objevily na přehlídce, vytváří například britská společnost Nothing. Teď se ale představila speciální edice herního tabletu ASUS ROG Flow Z13, na němž se tchajwanský technologický velikán podílel s módní značkou ACRONYM.

NEVŠEDNÍ, ALE PRAKTICKÝ DESIGN

Jedná se již o druhý projekt v rámci této spolupráce, která byla zahájena před třemi lety. ACRONYM, jakožto společnost zabývající se takzvaným techwearem, přináší výkonnému zařízení ROG Flow Z13 robustní provedení, které klade důraz jak na design, tak i na praktičnost.

V tiskové zprávě firmy slibují, že se tablet přizpůsobí jakémukoliv scénáři, a to nejen díky integrovanému systému pro přenášení a neklouzavým částem, ale také stojánku, který jej dokáže přeměnit v běžný notebook. Navíc jej lze používat i v orientaci na výšku. ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 si tak užijí nejen ti, co s n ním budou chtít pracovat na cestách či v terénu, ale i hráči.

„Robustní hliníkové šasi, které slouží jako vlastní pouzdro, prošlo intenzivním procesem obrábění, který prezentuje krásu a současně surovost se zřetelnými stopami po CNC stroji. Detailnější pohled na zařízení odhalí výrazné prvky, jako je laserem gravírovaná grafika a vlastní písmo a ikonografie,“ stojí v tiskové zprávě.

O VÝKON NEBUDE NOUZE

Jelikož s jedná o skutečně high-end zařízení, nechybí mu ani naprosto perfektní hardware zajišťující extrémní výkon. Pod kapotou najdeme procesor Intel Core i9-13900H a grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4070. Oba tyto komponenty jsou relativně nové, představeny byly během lednové konference CES 2023.

O chlazení se navíc stará odpařovací komora pokrývající polovinu celé základní desky. Plný potenciál této výbavy lze využít i díky 165Hz monitoru ROG Nebula s 500nitovou jasností a 100% pokrytím barevného gamutu DCI-P3. Jeho rozlišení je potom 2560x1600 pixelů.

CENA A DOSTUPNOST

ROG Flow Z13-ACRNM RMT-02 je v prodeji již 3. dubna. Informace o dostupnosti v České republice jsme se pokusili zjistit, ale bohužel zatím nejsou k dispozici žádné podrobnosti. Ve Spojených státech zařízení vyjde na 2 499 dolarů, což je v přepočtu 54 100 Kč.