Lince Rocket 3 boosterů od Astry nejspíš odzvonilo. Firma se začala zaměřovat na nástupce s označením Rocket 4. Právě tyto motory se zasloužily o fotku ohnivého testu, který jste viděli na náhledovém obrázku. Detaily ani výsledky testu s námi ale Astra nesdílela.

Astra je menším hráčem mezi vesmírnými giganty, jako je SpaceX či Blue Origin. Staví menší rakety, které jsou tak schopné rychleji vyslat na oběžnou dráhu cokoli je potřeba. V budoucnu by tak satelity na orbitu mohla Astra vynášet i několikrát do týdne.

V prvé řadě je ale pro firmu nutné vytvořit spolehlivou raketu, která jí to umožní, a to se zatím nedaří. Po loňském nezdařeném startu, kdy se raketa místo vzhůru vydala do boku, letos mise na oběžnou dráhu skončila krátce po startu explozí. Při té byly zničeny dva satelity NASA pro sledování hurikánů.

Příští iterace, Rocket 4, má být spolehlivější, větší a její výroba má být rychlejší. Na oběžnou dráhu má vynést až 600 kilogramové náklady. První testy, které by v sobě zahrnovaly i samotný odpal, můžeme čekat už v příštím roce. Do komerčního využití ale společnost nespěchá, chce mít hlavně spolehlivou raketu.