O headsetu virtuální či rozšířené reality z dílen Apple se spekuluje už delší dobu, podle těch novějších informací bychom se ho nejdříve mohli dočkat koncem roku, nevylučuje se ale ani další odložení z důvodů komplikací při vývoji.

Novou zajímavou informací jsou ale zmínky o systému „realityOS“ v GitHub uložištích spadajících pod App Store. Vývojáři na reference upozornili prostřednictvím Twitteru. Šlo o adresář „com.apple.platform.realityos“, tedy na stejné cestě, jako je třeba současný WatchOS.

Podle dalšího vývojáře to znamená, že má realityOS na App Store „vlastní operační systém, binární soubory a simulátor realityOS“. Systém pak čas posledního příspěvku ke kódu datuje na minulý týden. OS by tedy mohl být spuštěn už tento rok, aby měli vývojáři čas na aplikacích pro něj začít pracovat.

První zmínky o realityOS přicházejí už z roku 2017 ze zprávy Bloombergu. Co se týče zbytku informací o headsetu, moc jich nemáme. Jen díky obrázku z mnoha malých úniků z poslední doby tušíme, že se bude jednat o zařízení nevyžadující připojení např. k iPhone, a že by mělo být mířeno spíše na hráče a konzumenty videoobsahu.