Amerických technologický gigant Apple navyšuje ceny některých svých předplatných služeb ve Spojených státech amerických a dalších oblastech po světě. Zatímco noví zákazníci začnou platit vyšší ceny za Apple TV+, Apple Arcade a Apple News+ ihned, stávající předplatitelé uvidí zvýšení cen o měsíc později. Apple v rámci zdražování zdůrazňuje svůj závazek ohledně kvalitního obsahu a inovací.

Ve Spojených státech se cena Apple TV+ zvýšila o 3 dolary na 10 dolarů měsíčně (230 Kč), roční plán TV+ tak vyjde na 99 dolarů (2 300 Kč). Videoherní služba Apple Arcade stojí nyní 7 dolarů (160 Kč) měsíčně a Apple News+ 13 dolarů měsíčně (300 Kč). Ceny Apple Music a Apple Fitness+ nadále zůstávají stejné. Zpravodajský portál MacRumors upozorňuje, že jde o první zvýšení cen pro Apple Arcade a Apple News+ od jejich uvedení před čtyřmi lety.

Apple také upravil ceny balíčků Apple One. Individuální předplatné je nyní za 19,95 dolaru (470 Kč) měsíčně a rodinný plán za 25,95 dolaru (610 Kč) měsíčně. Nejvyšší balíček, Premier, stojí nyní 37,95 dolaru (890 Kč) měsíčně.

Předplatné služby se staly klíčovou součástí podnikání Apple. V druhém čtvrtletí 2023 dosáhly příjmy z Apple Services 21,2 miliardy dolarů (skoro 500 miliard Kč). Oznámení o zvýšení cen předcházelo zveřejnění finančních výsledků společnosti za třetí čtvrtletí, které se očekávají 2. listopadu.

*České ceny jsou pouze přepočítány z cen v dolarech. Nejedná se o oficiální ceny pro zdejší trh.